12. Infusió de llimona i farigola [...el dejú intermitent]


En la digestió dels aliments hi ha dos processos: l'assimilació dels nutrients (anabolisme) i l'expulsió dels sobrants (catabolisme). Quan mengem aliments sòlids s'inicia el procés de digestió que pot durar de 2 a 6 hores. Un cop acabada la digestió el cos entra en període de dejú fins que tornem a ingerir aliments sòlids.

Si ens passem el dia menjant, amb 4 o 6 àpats el cos no entra mai en dejú, llevat d'unes poques d'hores durant la nit, un temps insuficient per a dur a terme un procés d'expulsió complet.

El dejú intermitent consisteix a deixar períodes llargs de dejú entre els àpats, de manera que el cos pugui dur a terme el procés d'eliminació. Si el cos està ben alimentat, vull dir, que quan mengem realment aportem al cos els nutrients que necessita, dos àpats al dia són suficients. 

Moltes vegades la sensació de gana no és més que el malestar que ocasiona l'eliminació de toxines. Quan aquestes passen al torrent sanguini produeixen una sensació incòmoda que confonem amb la gana; si mengem, el procés d'eliminació s'interromp i per tant, el malestar desapareix.

Jo estic fent, des de fa més d'un any, dos àpats al dia, al migdia i al vespre. És el dejú 16/8 en el qual la ingesta d'aliments es concentra en un període de 8 hores, per exemple un àpat a les 13:30 i l'altre a les 21:00. La resta del dia sols prenc infusions o sucs. Quan em llevo, estic una estona en dejú i després em prenc una infusió depurativa. Us deixo la recepta.

Ingredients
Suc de mitja llimona
* Una branca de farigola
* 1/2 litre d'aigua
* Mel


Preparació
1. Expremem mitja llimona i tallem la pell en 2 trossos grans
2. Posem al foc l'aigua, la pell de llimona i la branca de farigola.
3. Després Ho portem al punt d'ebullició i deixem que bulli de 3 a 5 minuts.
4. Ho colem, afegim el suc de llimona i endolcim amb mel.

Consells
Aquesta és la millor època per recol·lectar farigola, està tota florida i ufanosa. Pots fer-ne una bona collita i tenir-me per a tot l'any. 
Procura collir-la a llocs poc transitats. Evita les voreres dels camins que s'omplen de pols i residus. I sobretot, cull una mica de cada planta i dona-li les gràcies quan t'enduguis les seves branques florides.

Dietes
Aquesta recepta és compatible amb:
Dieta alcalina
Dieta amucosa (SCDA)
Dieta paleo 
Dieta vegetariana
Dieta vegana
Sense gluten
Sense lactosa
Whole 30

També et pot interessar:

............